07 veebruar 2007

Brüssel - i love this City!


Brüssel - esimesed päevad selles armsas prantslaslikult romantilises Euroopa südames, panid mind m6istma, jah, tulevikus v6iksin t6epoolest säärasesse kohta kolida! Milline suurepärane inspireeriv 6hkkond, miljöö, mille kujundavad lihtsalt lummavate r6dudega majakesed, tänavamuusikud, purskkaevud, gaasiküttel töötavate radiaatoritega välikohvikud, mis juba praegusel üsnagi r6skel aastaajal avatud on, loomulikult ka Boulangerié'd (pagariäri) ning vahvliautod. Selles linnas vaatab k6ikjalt vastu Belgia Kuningriigi ajalugu, arhitektuuri ning kunsti näol. See k6ik on Tallinnast nii erinev! Inimesed on nii teistsugused.



Kalladega turistipilt esimese purskkaevu juures...:D



P6hjus, miks ma siin olen on lihtne: meil tüdrukutega on traditsiooniks kujunenud, et kui keegi läheb välismaale 6ppima, siis ülejäänud kolm s6idavad külla. Niisiis, Marian 6pib siin, alates septembrist.


Ta elab väga toredas kohas, mille kohta ta ise väga tabavalt ütles "kui araablased kuskile pommi panevad, siis vähemalt mitte minu tänavale!" Aga samas saab 10 minutiga kesklinna! Karm nali, aga tegelikult on see t6esti natuke k6hedust tekitav tänav! Üleüldse on siin araablasi, musti, türklasi väga palju. Maja ise on ridaelamu moodi, 5 korrusega, igal korrusel on 1 korter ja omanik elab samuti siin. Teised korterid on tubadeks jaotatud ning nendeski elavad tudengid - 1 itaallane, 1 prantslane, 2 hispaanlast, 1 luksemburglane, 1 belglane...rohkem ei mäleta. Igatpidi kirju ja vahva seltskond. Esimesel korrusel on tore köök ja kaminatuba, kus on ka klaver.


Reisi esimesed päevad kulusid märkamatult mööda linna kondamisele, mis on nii huvitav tegevus! Me oleme päris palju pilte teinud ning nüüd on plaanis muuseumid läbi käia. Aga minuga, noh, minuga on hetkel selline lugu, et eilsest saadik olen ma siin palavikuga voodis hoopis, loodan et homseks läheb üle! Hetkel on üsna hale olla veel. Ülepinge andis l6puks tunda...pole puhata saanudki ju tegelikult.

Laupäeval käisime ühe eesti tüdruku sünnipäeval, kellega Marian siin juhuslikult tuttavaks sai. Oli vast pidu! Sinna olid kokku tulnud sakslased, belglased, prantslased, eestlased, sloveenlased, itaallane, poolakad, hispaanlased, türklane...oeh... K6ikidel neil on väga erinev tervitusviis...aga kui ühe 6htu jooksul pead jätma meelde, et belglased ja prantslased tervitavad ühe suudlusega paremale p6sele, itaalased kahe suudlusega, alustades paremast p6sest ning hispaanlased kahe suudlusega alustades vasakust p6sest...ohh...


Igaljuhul on meil plaanis veel s6ita kahte väikelinna, Brüsselist u poole tunni rongis6idu kaugusel. Samuti lähme reedel Europarlamenti tasuta ekskurssioonile:)




Praeguseks nägemist!

3 kommentaari:

Anonüümne ütles ...

Tundsin kord arsti, kes ravis patsiendi kõrvu taruvaigutinktuuriga. Kroonilisest kõrvapõletikust ja muudest hädadest õnnestus selle abil lahti saada nädalaga. Ravi algas kõrva puhastamisega: vatitikuga eemaldati hoolikalt kõik eritised. Siis niisutas ta kitsast 10 cm pikkust sidet taruvaigutinktuuris, pigistas vedeliku välja ja torkas sidemetüki kaheks tunniks kuulmekäiku. Seda tuli teha hommikul ja õhtul. Tuleb hoiduda kõrva vee sattumisest. Selleks tuleb teha vatt taimeõlis niiskeks ja panna kuulmekäiku.
Head paranemist!

Maarit ütles ...

kuuldused minu haigusest on levinud anonüümsete blogilugejateni...oeh...tänud nõuande eest! esialgu aitavad mind antibiootikumid vist...ja küüslauk, mis on mu toidulaual igapäevane nähtus nüüdsest!

Anonüümne ütles ...

Taruvaigutinktuur pole antibiootikum,viimane jätab organismi ohtlikke ühendeid lisaks ravile.Püüa iga hinna eest ravida end antibiootikumideta.

:-)